Co jsou Cyklisté sobě

Vadí vám problémové místo, přes které jezdíte a přitom nemáte čas a chuť zabývat se jednáním s úřady? V tom případě jsou stránky Cyklisté sobě právě pro vás!

Zde můžete s vydáním minima času a energie udělat maximum pro zlepšení podmínek na vaší trase: přihlásit se, že vás konkrétní problém pálí, diskutovat o vhodném řešení, informovat ostatní o dalším problémovém místě. Stránky Cyklisté sobě jsou nejrychlejší způsob, jak zlepšit podmínky pro jízdu na kole. Kdekoliv v Česku.

Chcete dělat víc než jen sledovat situaci a komentovat problémová místa? Staňte se členem místní skupiny, které pracují na podpoře cyklistické dopravy v různých částech Prahy i jiných městech, jednají s úřady a hledají jiné způsoby řešení problémových míst.
Více zde.

Původ platformy

Iniciativa Cyklisté sobě vznikla z podnětu Prahou na kole na jaře 2013 jako reakce na pohřbení rozvoje cyklistické dopravy ze strany města (první výzva zde, výzva ke vzniku místních skupin zde).

Elektronická platforma na sdílení a přípravu podnětů k řešení problémových míst na stránkách www.cyklistesobe.cz byla spuštěna v listopadu 2013. Je do češtiny převedeným nástrojem pro zlepšování podmínek jízdy na kole Cyclescape.

Platforma Cyklisté sobě si klade tři základní cíle:

  1. zkvalitnit podněty na zlepšení problémových míst úřadům,
  2. pro jednotlivé podněty získat odpovídající podporu od lidí, kteří přes dané místo jezdí,
  3. nabídnout prostor pro rozvoj komunity aktivní v podpoře cyklistické dopravy.

Podrobnosti o tom, jak používat web cyklisté sobě, najdete v našem manuálu.

Samostatný blog Cyklisté sobě byl spuštěn 10. 1. 2015, předtím byl součásí stránek Prahou na kole (příspěvky staršího data jsou převzaty z webu Prahou na kole).

Zázemí projektu

Platformu Cyklisté sobě administruje iniciativa Auto*Mat.

V období 9/2014 – 3/2016 je projekt cyklisté Sobě podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).


V období 3-12/2013 podporovala projekt Nadace Partnerství, v období 9/2013 – 8/2014 Nadace Via, fond T-Mobile.

Fond T-Mobile, výzva 'Mluvme spolu'

 

Cyklisté sobě patří na

 

Stránky podporuje Hlavní město Praha v rámci projektu “Cyklisté Praze.”


Blog Cyklisté sobě byl v rámci projektu Podpora udržitelného rozvoje skrze komunitní spolupráci podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Populární podněty

    webdesign by 2046