Akce pro zájemce o městskou cyklistiku v červnu až prosinci

Po hektickém období řešícím dění kolem Prahy 1 a díky projektu Ministerstva životního prostředí doplňuji pozvánky na několik akcí, které byste neměli minout:

19. června 13:30 – 15:30: Exkurse po cykloopatřeních

Exkurse seznámí účastníky s principy a fungováním cyklistické infrastruktury, a to na konkrétních příkladech dobré i špatné praxe v kompaktním centru Prahy. Cyklotrasy, cyklostezky, pěší a obytné zóny, zóny 30 km/h, cykloobousměrky, cyklopruhy, světelné signalizace, vedení cyklistů křižovatkami.

Kdy: 19.6. 2018 od 13:30 do 15:30 (13:15 až 13:30 prezence)

Start: Václavské nám., křižovatka s Vodičkovou ul.

Lektor: Vratislav Filler

Účast na exkursi je zdarma. Exkurse probíhá na jízdních kolech, účastnici jsou žádání použít vlastní jízdní kolo, výjimečně můžeme kolo po předchozí domluvě zajistit. Exkurse nebude fyzicky zvlášť náročná, vyžaduje ale po účastnících základní dovednosti jízdy na kole v městském provozu. Počet účastníků exkurse je omezen na 20 osob.

Svou účast prosím potvrzujte na email petra.melingerova@auto-mat.cz

19. června 18:00 – 20:00: Přednáška – Jak na bezpečnou cyklodopravu v Praze.

Obsah přednášky: Podpora cyklistické dopravy v Praze – pražské dokumenty a koncepce, metodiky, cyklogenerel Prahy a generely městských částí, manuál veřejného prostoru, cyklistická doprava v územně-plánovací dokumentaci, užitečné nástroje a zdroje dat – mapy, nehodovost, sčítače, heatmapy, podněty Cyklisté sobě, a další nástroje. Příprava cykloopatření v pražských podmínkách, role odboru Rozvoje a financování dopravy Magistrátu a Technické správy komunikací. Kvalitní návrh integračních opatření. Bezpečná řešení pro cyklistickou dopravu v problémových lokalitách – zastávky veřejné dopravy, cykloobousměrky, pěší zóny, apod.

Kdy: 19.6. 2018 od 18:00 do 20:00 (17:30 až 18:00 prezence)

Kde: Skautský Institut Praha, Staroměstské nám. 1/4, 110 00 Staré Město

Lektor: Vratislav Filler

Na přednášce dále vystoupí:

  • David Horatius, specialista rozvoje dopravy, Magistrát hlavního města Prahy.
  • Marek Bělor, externí cyklokoordinátor Technické správy komunikací.

Seminář je zdarma. Svou účast prosím potvrzujte na email petra.melingerova@auto-mat.cz

Pátek 21. září: Exkurse po cykloopatřeních

Zopakování exkurse z 19. 6.

Sobota 22. září: Diskuse – Potřeby dopravních cyklistů

Proběhne formou hodinové diskuse na dni bez aut v roce 2018. Témata: požadavky a potřeby dopravních cyklistů, skutečná a vnímaná bezpečnost, psychologický pohled, zahraniční zkušenost a cyklistický mainstream.

Předpokládaní diskutující: Jiří Motýl (šéfredaktor Prahou na kole), Martin Kontra (Bajkazyl), Vratislav Filler (Auto*Mat).

Listopad: Seminář – Cyklistická doprava v kopcovitém městě

Půldenní seminář zaměřený na přenos zásadního know-how ze zahraničí.

100_2741-580x435


Přednášky a exkurse jsou součástí projektu „Lidová škola městské cyklistiky.“ Projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí, projekt nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.

logo_MZP

 

Stránky podporuje Hlavní město Praha v rámci projektu “Cyklisté Praze.”


Blog Cyklisté sobě byl v rámci projektu Podpora udržitelného rozvoje skrze komunitní spolupráci podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Další z rubriky

Web cyklistesobe.cz bude končit :)

Stránky cyklistesobe.cz jsou od prosince 2023 postupně nahrazovány:Novým systémem pro sledování podnětů spolkem AutoMat.Formulářem pro vkládání podnětů spolku AutoMat. Se zprovozněním nového systému Cyklisté sobě,..více

Kalendář Cyklisté sobě pro rok 2018 :)

15. 02. - Platforma, akce
Stejně jako vloni, i letos bych vás chtěl pozvat na pravidelná setkání Cyklisté sobě. Lednové setkání jsem nesezval z důvodu finišování kolem připomínek k Praze..více

Cyklisté sobě odesílají podněty na Změňte.to :)

15. 01. - Platforma, akce
Konečně se nám povedlo dostat do CS možnost zaslání podnětu přímo na úřad. Konkrétně přes celoměstskou službu Zmente.to . Naše rozhraní je zatím ve zkušebním..více

Setkání cyklisté sobě v úterý 26. 9. a další pozvánky :)

Zvu vás na pravidelné setkání Cyklisté sobě, které proběhne po prázdninové pauze v úterý 26. září od 17 hodin. V kanceláři Auto*Matu, naposledy na adrese Bořivojova 108...více

Cykloaktuality z Horních Počernic :)

Aktuální cyklodění v Horních Počernicích lze nalézt na stránkách  http://www.pocernice.cz/obcan/doprava/cyklo/.

Prezentace ze semináře „Potřeby a požadavky cyklistů v provozu“ ke stažení :)

30. 03. - Platforma, akce
Seminář Cyklisté sobě v úterý 28. března zahrnoval téma potřeb a požadavků cyklistů v provozu a srovnání dánského a švýcarského systému cyklodopravy. Přednáška Vratislava Fillera..více

Nové podněty

    Whoooaaaaa, tak pan Json nechodi do práce!
    webdesign by 2046