Exkurze po Vršovické a Bělehradské

Ve čtvrtek 19. května uspořádali Cyklisté sobě exkurzi po ulicích Vršovické a Bělehradské. Kromě zájemců z místních skupin Cyklisté sobě byli přizváni a přítomni také zástupci Institutu plánování a rozvoje a Technické správy komunikací. Díky tomu jsme se mohli na řadě míst seznámit s detaily zlepšujícími fungování rekonstruovaných ulic, ale i více o pozadí vzniku některých cykloopatření, která na Prahou na kole vyvolala dosti odmítavou reakci (Vršovická, Bělehradská).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Debata u pěkně řešeného signalizovaného přechodu pro chodce nepřerušujícím cyklopruhy. Signalizace zde není zcela nezbytná, dozvěděli jsme se, že vznikla na požadavek městské části kvůli nedaleké škole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Před ulicí Sportovní ukazuji, že cyklisté jedoucí přímo se zde musí řadit z řady důvodů nevhodně do levého pruhu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chybějící napojení cyklostezky podél Botiče na druhou stranu vozovky. Zde by bylo nutné přeřešit celý koncept jízdy autobusů po tramvajovém pásu, což se asi nikomu moc nechtělo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stoupání ulicí Bělehradskou jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zástupci Auto*Matu a IPR diskutují o možnosti legalizovat jízdu po chodníku v horní části Bělehradské.


Výsledkem jednání byla shoda na možnosti zlegalizovat pro jízdu na kole stoupání po chodníku ulice Bělehradské. V této věci jsem proto za Cyklisty sobě začal jednat s městskou částí Praha 2 a odborem Rozvoje a financování dopravy magistrátu.

 

Stránky podporuje Hlavní město Praha v rámci projektu “Cyklisté Praze.”


Blog Cyklisté sobě byl v rámci projektu Podpora udržitelného rozvoje skrze komunitní spolupráci podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Další z rubriky

O nové žalobě ohledně Karlína podrobněji :)

Spolek Auto*Mat se před několika dny účastnil podání dalšího návrhu na zrušení opatření obecné povahy (správní žaloby) „řešící“ cykloobousměrky v Karlíně. Stručně se o tom zmiňuje..více

Fotoreport z Vinohradské :)

Rekonstrukci Vinohradské se věnuji ze své pozice v Auto*Matu dlouhodobě. Již v roce 2015 jsem za spolek Auto*Mat podával připomínky ke koncepční studii, kterou tehdy..více

Podněty Cyklisté sobě předané městským částem Praha 1 – 6 :)

V březnu a červnu 2017 jsem poslal na městské části Praha 1 – 6 celkem zhruba 70 podnětů z databáze Cyklisté sobě. Podrobnosti k zaslaným..více

Cykloaktuality z Horních Počernic :)

Aktuální cyklodění v Horních Počernicích lze nalézt na stránkách  http://www.pocernice.cz/obcan/doprava/cyklo/.

Praha 1 chce zakázat jízdu na kole v pěších zónách v centru :)

Prohlásil to náměstek pro dopravu Richard Bureš na Facebooku v této diskusi. Důvodem jsou údajně „zvlčilé“ turistické agentury, které po zákazu segwayí přešly na elektrické..více

Připomínku proti rušení cykloobousměrek v Karlíně lze podat jen do 9.2. Auto*mat radí, jak na to. :)

Vzor pro formálně správné podání připomínky a koncept připomínky Auto*matu najdete v tomto veřejně přístupném google docu.

Nové podněty

    Whoooaaaaa, tak pan Json nechodi do práce!
    webdesign by 2046